For knapt to måneder siden fik du stress. Din læge henviste dig til en coach, der har specialiseret sig i stressbehandling. Du modtog henvisningen og startede i behandling med det samme. I dag er du glad for det. Trods din mistro til behandling via specialiseret stresscoaching som her, så kan du mærke i dag, at du har det meget bedre. Og du har ikke brug for medicin længere.
Finde årsagerne til stress
Nu har du blot brug for at komme til bunds i, hvad det er, som gør dig stresset. Stress fremprovokeres ofte, når vi har travlt – tror vi. Men hvorfor får vi travlt: Ja, det har noget at gøre med, at vi ikke kan prioritere dagens opgaver. Vi har mistet overblikket og derfor bliver vi stressede: Vi udfører opgaver, der ikke har betydning og efterlader betydningsfulde opgaver. Vi skal derfor lære at prioritere opgaverne, så vi får en funktionel hverdag tilbage. Det har du lært, indtil videre.
Og jo, du vil gerne lære mere om, hvorfor vi får stress. Det handler jo ikke kun om, at vi lige pludselig ikke længere kan prioritere opgaverne. Spørgsmålet er om, hvorfor kan vi ikke det? Det kan der være mange grunde til. Oplevelser i hverdagen kan fremprovokere stress. Situationer, som du indgår i, kan give dig stress, fordi de minder dig om traumatiske oplevelser.
Glad for at være i behandling
Du har besluttet, at du vil til bunds i din stress – og ja, faktisk er du ved at overveje at tage en stresscoach uddannelse, så du kan få større indsigt i denne tilstand. Det er jo en tilstand som mange mennesker lever med – i lang tid og uden at få gjort noget ved den. Og det er farligt. Stress kan nemlig føre til alvorlige fysiske og psykiske sygdomme.
Får du en stresscoach uddannelse? Det er et godt spørgsmål. Lige nu er du glad for at være i stressbehandling.
Hvad er en stresscoach?
En stresscoach hjælper personer med at håndtere og reducere stress i deres liv. Nogle af de typiske opgaver for en stresscoach inkluderer:
– Lytte til klienten og identificere kilderne til stress, såsom arbejde, relationer, økonomi mv.
– Lære klienten teknikker til stresshåndtering såsom mindfulness, afspændingsøvelser, tidshåndtering, prioritering mv.
– Hjælpe med at sætte realistiske mål og skabe en handlingsplan for at reducere stress.
– Undervise i sundere vaner omkring søvn, kost, motion som kan mindske stress.
– Give værktøjer til bedre kommunikation og konflikthåndtering.
– Følge op med klienten løbende for at sikre fremskridt og justere planen efter behov.
– Lære klienten at sige fra og sætte grænser for ikke at blive overbelastet.
– Guide klienten i tankemønstre og perspektiver som kan reducere stress.
Overordnet set arbejder en stresscoach med at ruste klienten til bedre at tackle stressfremmende situationer og leve et sundere liv. Coachingen foregår typisk gennem samtaler og øvelser.